Beste Kaufempfehlungen von 19.11 unbedingt lesen!!

Seite 1 von 1
neuester Beitrag: 22.11.00 08:49
eröffnet am: 21.11.00 22:54 von: danny2000 Anzahl Beiträge: 3
neuester Beitrag: 22.11.00 08:49 von: RudiP Leser gesamt: 1533
davon Heute: 1
bewertet mit 0 Sternen

21.11.00 22:54

8 Postings, 8594 Tage danny2000Beste Kaufempfehlungen von 19.11 unbedingt lesen!!

dabei war auch Nortel Network!!! Das habe ich eben im Consors-Board gefunden

Quelle: www.borsalink.de
19.11.2000

Bize gelen istekler üzerine Kasim ayinda nasil bir yol izlenmesi gerektigi konusunda bilgi verelim dedik. Nasdaq endeksinin 2900 lara vuracagini ta 3600 civarinda tahmin ettik. Aslinda bugün sizlere tehlikenin gectigi haberini vermek istemistik, ancak dün amerikadaki secimlerin kesin sonuclarina ulasamamasi nedeni ile bu sefer Nasdaq endeksinin 2500 civarina cok hizli bir sekilde düsecegini söylemek mümkün. Bunun yaninda bugünlde uzun vadeli yatirim yapmak isteyenler icin iyi bir alim fiyatlarinin olustugunu söyleyebiliriz. Kisa vadeli yatirimcilar icinde gene spekülasyon yapmalari icin gayet calkantili bir döneme giriyoruz. Buna örnek olarak gecen Cuma günü Commerce One´nin 4 saat icerisinde 43-49 $ arasinda gezinmesi oldu. En kücük bir söylenti büyük inis ve cikislara neden oluyor. Bu Haftaki alim listesi ise söyle (Bu alim listesinde Okuyucularimizdan gelen degerlendirme istekleri göz önüne alinmistir):
Commerce One: Bu sayfanin okuyucularina devamli olarak tavsiye ettigimiz kaliteli kagitlara ve kendi piyasalarinda lider olan firmalara yatirim yapmalari. Bu degerlerden biriside B2B piyasasinin Ariba ile birlikte önde gelen firmalarindan Commerce One. Büyük firmalarin Transaktion giderlerini büyük miktarda düsürecek Internet Platformlari yapan CMRC, bunun yaninda cok stratejik önemi olan firmalari satin almasi ve bir cok uluslararasi Isbirliklerine girmesi nedeni ila cok olumlu. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta gecen cuma günü dedikodusu yapilan, CMRC´nin 4. ceyrekte daha az kaybedecegi söylentisinin tam olarak aydinlatilmasi beklenmeli. Eger yarin düsüs sürerse CMRC ilk direnc 40 $ civarini delerek 35 $ civarina düsebilir. Nasdaq 2500 lere sarkarsa CMRC 20 $ dan alinma firsati verebilir. Ancak aktüel degeri ile ilk alimlar yapilabilir. Uzun vadeli alim yerine CMRC kisa vadeli alim-satima daha uygun.

Nortel Network: Nortel´in fundemental durumu incelendiginde hicde olumsuz olmayan, cok iyi bir gelecek vadeden bir firma. Internet ve Telekomunikasyon degerlerinin 2001 ile beraber daha iyi bir performans izleyecegini düsünürsek, bundan en cok faydalanacak deger Nortel olacaktir. 31 $ civarinda cok güclü bir direnc var. 30-35 $ civarinda 25 $ Stop-Loss ile alinabilir.

Broadvision: Bu degeri 22-24 civarinda iken mutlaka alinmasi gerekir diye degerlendirmistik. Bunu alan bir okuycumuz, 40 € civarindan satayimmi diyor. Bu konuda kendisinin karar vermesi daha iyi olur zannersek, cünkü kärli bir sekilde satmak zor olmasa gerekir. Broadvision 30 $ cizgisini tam olarak kirdi diyebiliriz, su an önemli olan 38 $ cizgisinin asilmasi olacak, bu asilirsa Alim sinyali vermis olacak. Bu günlerde S&P 500 endeksine girecek olmasi, 2-3 ay sonra yeni ürünlerin gelecek olmasi, Broadvison icin olumlu sinyaller.

Intershop: Nemax 50´nin en istikrarli degerlerinden birisi. 40 € civarinda cok iyi bir yatirim imkani sunuyor. Bu aralar özellikle amerikali Short-Seller dedigimiz satis bicimi nedeni ile zor anlar yasayan Intershop, Internet piyasasinin yayilmasi ile daha popüler bir firma haline dönüsecek.

Heiler: Cok spekülativ bir deger. Bize kalirsa cok düsen kaliteli degerlere öncelik verilmeli. B2B piyasasinda aslan payina sahip Ariba ve CMRC´nin alinmasi daha mantikli olur.

Vivendi: Cok saglam degerlerden biri, Seegram ve diger Sub sirketleri cok iyi rakamlar acikladilar. Tek eksigi olan uluslararasilasma durumuna son vererek bir cok isbirligi anlasmasi yapti. Eski ve yeni ekonominin cok iyi bir kaynasmasi olan Vivendi her depoda olmasi gereken bir deger. Görünüse göre 80 € direnc cok iyi bir sekilde tutuyor. Bu fiyati ile alinabilecek bir deger. Cok uzun vadeli.

Alcatel: Fondlarin en sevdigi degerlerden olan ve Nortel firmasi ile yaklasik olarak ayni piyasada calisan Alcatel, bunun yanida Telekomunikasyon piyasasinin önemli elemanlarindan birisi. 60 € civarinda iyi bir direnc olsana kisa vadeli 50 € civarina düsebilir, 60 € civarinda ilk alimlar yapilabilir. 2 Ay sonra 75 € olabilir.

Covad: Büyük bir rizikoya girmek isteyenler icin bire bir bir yatirim firsati sunan Covad 5 ve 10 € civarinda devamli olarak dolasiyor. Gecen hafta rakamlarini veren Covad tarihinin en büyük düsüslerinden birini yasayarak 4 € civarina düstü. Hizli bilgi aktarim teknolojisi üreten Covad, 6 ay icerinde 9 € olabilir. Ancak sadece ve sadece cok rizikolu yatirim yapmak isteyenler icin.

Daimler: Alman araba üreticisi olan Daimler kisa ve orta vadeli düsüs kusaginda bulunuyor, özellikle amerikadaki satis durumu iyi olmayan Daimler buna ragmen 45 € civarindan uzun vadeli alinabilecek bir deger.

TV Loonland: Nemax endeksinin az olan kaliteli degerlerinden birisi olan Loonland gecenlerde önümüzdeki Bilancosunun cok iyi haberini verdi, buna ragmen tarihinin en düsük seviyesine düsen Loonland, 40-45 € civarinda riski seven yatirimci icin orta vadeli iyi bir firsat.

Bunun yaninda daha rizikolu ama iyi degerler olarak Carrefour (70 €´dan), Schneiders Electric (70 €), Brokat (35 €), Ariba (60 €), EMC (80 €), Lambda Phisik (45 €), Ericsson (13,5€), Nokia (40 €), Entrust (30 €), Baltimore (7 €), Siemens (100-120 €) civarinda alinabilecek degerler. Gene International Media, Comroad, Beas systems, AOL, Yahoo fundemental olarak iyi degerler.



 

22.11.00 08:25

3492 Postings, 8829 Tage ReWolf@ danny 2000...kannst du es

mir nicht vorlesen?? ich tu mich gerade mit dem lesen so hart!  

22.11.00 08:49

925 Postings, 8712 Tage RudiPschon klar

aber wenn du das hier liest, kommst du zu einem anderen Schluss:

Gercekci degildir, cunku, Kurtler ancak
                              belli uluslar arasi dengeler ortaminda,
                              cok elverisli tarihsel kosulllarda,
                              dunyadaki etkili guclerin, guclu Turk,
                              Iran ve Arap devletlerinin en azindan
                              bazilarini karsiya almayi goze
                              alabilecekleri bir durumda ayri bir
                              devlet kurma olanagi edinebilirler.
                              Bugun ise, buna olanak yoktur. Ne
                              ABD'nin ne da Avrupa'nin ne de onlar
                              karsisinda etki alani hizla gerileyen
                              Rusya'nin boyle bir projeyi
                              destekleyerek soz konusu ulkeleri
                              karsiya almasi beklenemez ve
                              beklenemeyecegini de, Ocalan'in trajik
                              bir sonuca ulasan Odyssseusu
                              esnasindaki dramatik gelismeler
                              gostermis bulunmaktadir. Ayrica Kurt
                              ulusal hareketi, tarihte esi benzeri
                              olmayan bir sekilde, ABD'nin yeryuzu
                              olcegindeki total kontrolu nedeniyle
                              onderini savastigi guclerin eline esir
                              vermis ve lojistik destegini buyuk
                              olcude yitirmis, yani onemli bir yenilgi
                              almis bulunmaktadir.  

   Antwort einfügen - nach oben